Mellanrum

I ett hektiskt liv i överflöd är det inte alltid lätt att hitta eller för den delen se nyttan av mellanrummen. De små stunder av stillhet och reflektion som ger kraft och näring.  Då vårt inre får möjlighet att reflektera. Vi lever i en yang värld där aktivitet och framåtanda premieras, i en tid där vi är mentalt utpumpade som aldrig förr av inspiration, bilder och information som hela tiden strömmar mot och igenom oss. När gav du dig själv tid att stanna upp? Uppskattade det du har och den välordnade tillvaro vi trots allt lever i? Eller jagar du bara på? Min farmor Kajsa sa alltid ”när du haft tråkigt länge nog blir du kreativ”, och menade hon inte då att när du suttit länge nog och bara varit (haft tråkigt) så hittar du lösningarna?? Hur hittar du ditt yin?
När jag själv förr en tid sedan kände mig helt klämd av livet och funderade på vilken väg jag skulle ta den här hösten uppenbarade sig denna himmel framför mig  på väg till jobbet. Just denna morgon lät jag både radio och hörsnäcka vara och körde i stillhet. När hålet på himlen framför mig så tydligt visade sig, insåg jag att allt finns framför mig om jag bara ger mig tid att se det. Visst finns det en tråkig logisk förklaring till varför himlen såg ut som det gjorde, men är det viktigt? Är det inte viktiga vad vi väljer att göra av det som kommer till oss, vart vårt hjärta leder oss?  Jag har en fin kreativ höst framför mig!

Det finns alltid en väg, och visst den kan vara skymd och krokig men den finns där någonstans. Ge dig tid för mellanrum, stunder av stillhet. Ur dessa stunder kommer kraften och kreativiteten.

En kommentar Skriv kommentar

  1. KajsaKajsa skriver:

    Ja, mellanrummen är rum, de också, och att fylla dem med ingenting är också att fylla dem med någonting. Lätt att glömma bort att ”ingentinget” också behöver få sin plats. Fin och klok text. Vi väljer själva vad och på vilket sätt vi väljer att ta emot!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.