Morgonstund har guld i mund

Här i det tropiska klimatet får ordspråket verkligen sin rätta betydelse. Morgonens glitter, varma bris och det ljuvligaste fågelkvitter får en verkligen att börja dagen på rätt sida. Idag tog jag och Pehr en lugnare promenad ner till stranden för att titta på de morgontidiga surfarna. Trots att klockan bara var strax efter sju var havet fullt av guppande surfare som låg i stim och väntade på den rätta vågen.

Morgonstund har guld i mund

Det var självklart Pehrs sug efter det som får hela hans väsen att komma i balans som drog oss dit. Efter att ha träffat Dr Prassanga http://ayurvedic.lk och fått veta våra grunddoshor enligt den ayurvediska filosofin så ökar förståelsen för varandra. Pehr som är Kapha behöver det som är lite fartigt medans jag behöver det stilla, dvs det som balanserar våra doshor (förenklat). Efter promenaden ägnade jag mig åt yoga och meditation före frukost, så hittar jag min balans.

Någonstans är det enklare att vara i sitt rätta element när tiden finns till reflektion. I mellanrummen . Det är i dessa mellanrum som guldet finns.

En kommentar Skriv kommentar

  1. Malin berndtsson skriver:

    Så härligt att läsa och så viktigt att finna sin inre balans. Det skulle vi alla behöva i vår västerländska vardag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.