Magiska platser

Denna morgonen (läs igår pga wi-fi brist)infann sig en fantastisk energi vid min morgonyoga. Jag befinner mig i Dambulla, Sri Lanka, på ett hotell som heter Thilanka. Det drivs som många hotell på Sri Lanka av buddhister men här har man lyckats med något helt speciellt, det var tydligt för hela min familj. Allt var gjort med vördnad, maten gudomlig och personalen så fantastiskt vänliga( som nästan överallt på Sri Lanka) och atmosfären gudomlig. Men det är inte bara atmosfären på hotellet som bidrar till den fantastiska energin och sinnesron, det vi fick uppleva under vår resa igår var överväldigande. Vi började med ett hinduiskt tempel som tronade med sina fantastiska färger och utsmyckningar i byn Matale. Här fanns hinduismens alla gudar gestaltade och människor offrade och tillbad.

Sen gick färden vidare mot det fantastiska templet i Dambulla med sina enorma liggande Buddha statyer, tak och väggmålningar och hundratals andra Buddha statyer. Templet är inhugget i berget och människans enorma kraft och ihärdighet på den tiden förundrar en verkligen.

Vi avslutade vår dag med att ta de 1200 stegen upp på Sigiriya, denna enorma klippa mitt i ingenstans som på sin topp huserar ruinerna av kung Kasyapas tempel. Utsikten är hänförande, men det som griper en som allra mest är hur människan tog sig upp att bygga på denna klippa för 2000 år sedan. Man såg spår i berget hur de gått på berget, dvs trappsteg i berget, kanske låter det inte märkvärdigt men tänk då att berget nästan har en 90 graders vinkel. Man förundras över människans kraft , och energin på vissa platser.

Tar med mig lugnet, vänligheten, ödmjukheten till livet och tron på något…för visst måste vi ändå tro på något..?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.