livet ger och livet tar..

Livet ger och livet tar….

Jag har genom livet gåt genom skärselden några gånger och jag tror och hoppas att det format mig på ett bra sätt. Om man nu får kämpa med livet så känns det ändå bättre om det ger något. När vi, jag och min fd man, förlorade vår son Robin vid 15månaders ålder sa vår kurator ”få får uppleva det ni nu går igenom, och jag unnar verkligen ingen det. Men lär något av det och gör något bra av det ”

Det kan tyckas märkligt att säga så till någon som bara några dagar tidigare mist det bästa man kan ”äga”, men det var det bästa råd jag någonsin fått och jag tror det påverkat vem jag är idag. Jag hoppas också det gjort mig ödmjukare till livet.

På Sri Lanka miste 50,000 personer livet då Tsunamin slog till på juldagen 2004. Många miste anhöriga, vänner, hus och rörelser. Barn blev föräldralösa. Enligt vad som sägs var inget kopplat till Buddha förstört, tempel bara vattenfyllda och statyer stod kvar uppe på rasmassorna. Vi i väst med vår syn vill hitta förklaringar till det och givetvis dyker tankar som ”vem lyfte tillbaka dom” upp? Jag vågar mig ändå tänka tanken att det är så det är. Kanske var dessa ändå en påminnelse för de överlevande om att våga tro, att vårda livet och att stå starka genom krisen för här råder  ödmjukhet och vördnad till livet eller är det kanske bara så  i landet ”Why not”

Denna staty är dock ny och fanns inte före Tsunamin

Nu har jag många runt omkring mig som livet tar på och det får mig alltid att fundera över hur jag vårdar mitt liv (precis när jag skriver det här tittar solen fram ur en grå gegga och det ger mig hopp och tilltro).

Jag  tänker vårda livet genom att njuta, reflektera och skratt. Att uppleva och upplevas. Jag vill ge men också få, men ett leende räcker gott.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Urban Ternön skriver:

    Hej på er. Ville bara tacka för hjälpen till den fina målningen.
    Hälsa hela din härliga familj från gräsänklingen som är kvar här på Sri Lanka. Hoppas att vi träffas när jag kommer hem.

    1. Kajsa63 skriver:

      Tack själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.