Empati

Just hemkommen, nåja för en vecka sedan, bär jag med mig den varma känslan av att visa varandra empati och kärlek. Att önska varandra ett långt liv ”Ayubowan” https://en.wiktionary.org/wiki/ayubowan var här så självklart, att bry sig om. Att ge utan att förvänta sig något tillbaka. Att acceptera det som det är och finna glädjen i det lilla.

Just nu ägnar jag min mesta tid åt att ge andra en stunds närvaro, att få dom att hitta in i sin innersta kärna. Att finna sin gas och sin broms, sitt ja och sitt nej. Att hitta styrkan i utmaningen och att släppa egot.  Så igår startade jag igång vårens yoga efter uppehållet. Torsdagar är det Kundaliniyoga som står på schemat och jag hade valt ”Kriya for elevation”, ett pass som ökar cirkulationen av prana (livsenergi) i vårt system.  För mig är kundaliniyoga den yogan som stärker mig inifrån, som får min själ att dansa, och ger mig styrka att klara vardag och stress. Tyvärr så vet vi inte förrän det är försent att vi utsatt oss för för mycket stress utan vi måste ta oss tid att finna styrkan innan vi är där, en lärdom som kan vara dyrbar.

Yogan stärker mig och bevarar mitt empatiska jag, att jag har orken och kraften att också finnas för andra, att orka önska dom ett långt liv ”Ayubowan”. Utan yogan orkar jag bara med mig själv, mitt ego tar över.

På söndag är det yinyoga på schemat, en meditativ upplevelse som får min faschia(bindväv) att mjukna. Att bara skala av de stela lagren och slappna av djupt inne i mig. Efteråt är det fantastiskt att känna hur stegen blir längre på promenaden, joggar du är det fantastiskt.

Så kom, var med. Ge dig tid till dig själv, ta små steg, vem vet vart det leder. Var nyfiken, prova  imorgon kan det vara för sent.

”You owe it to yourself to be yourself”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.