Mammor

den

Alla dessa fantastiska mammor, de när oss oss i sitt innersta med sin värme och kraft. De föder oss med sitt flytande guld. De finns där för att ge oss av sin outtröttliga omsorg.Det smärtar in i själen när de slutligen lämnar oss.

Så var det dags att ta avsked, att följa mamma till den sista vilan och tillsammans med släkt och vänner hedra hennes minne. Jag var rädd för stunden och ville att tiden skulle ta ett skutt. Jag har nog aldrig känns så här inför en begravning, inte ens min lille Robins. Att någon som snart funnits vid din sida (om än på avstånd) i närmare 54 år nu aldrig kommer finnas där är så definitivt. Att allt förändras vet vi men det finns ofta en väg tillbaka, om än snirklig. Denna här gången är det helt oåterkalleligt och det är det som känns så grymt. Det blev en fantastisk stund tillsammans med nära och kära. Många tillresta som jag inte sett sedan barndomens år, det var härligt och samtidigt sorgligt att inte mamma fick vara med då alla vänner samlades igen. Men jag är övertygad om att hon satt på en molntapp och log, särskilt då min dotter Love sjöng ”Du är allt” så starkt, knappt en darrning på rösten. Mamma var i mina ögon en instängd revoltör som ibland tittade ut och retade nog sin omgivning många gånger. I sorgens ansikte ser jag plötsligt så väl vad hon ville säga och jag vet att hon förmedlat det nedåt utan att jag riktigt förstod var det kom ifrån, i Love ser jag det tydligast..en stark kvinna av sin tid.

Snart är det mors dag och jag kommer hedra min lilla mamma med att tända ett ljus för henne och skänka henne ett varmt tack för allt hon lärt mig.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.