Närvaro

När en elev för ett par år sedan sa till mig att det bästa med mig var att jag var så närvarande tog det ett tag innan den komplimangen sjönk in och jag förstod vilken enormt fin komplimang jag fått. Jag reflekterade under lång tid över dess innebörd och över hur jag kunde förvalta det på bästa sätt i framtiden. För mig är engagemang allt eller inget, på gott och ont. Jag kan inte gå in i något utan att vara engagerad till fullo och det kan självklart vara till nackdel för framför allt min egen del.  Jag älskar att dela med mig och att se någon veckla ut sig, allra härligast  är det när man för dela det upplevda. I det bottnar närvaron och tillsammans med en trygg grund vågar man vara min kärna. Prestationslöst på något sätt men förberett. Det är nog av den anledningen jag trivs så bra med yogan, där råder inga prestationskrav, jag kan dela av min egen resa och av den energi den skapar i mig.  Här får jag vara i mitt rätta element…närvarande.

När är du i ditt rätta element?

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.