Det är som det är

Äntligen är vi på Sri Lanka, denna lilla pärla formad som en droppe nedanför Indiens spets. 18 dagar har vi till vårt förfogande, att hämta kraft, sola o bada såklart, att upptäcka, yoga och promenera.

Vi börjar, och slutar för den delen med, hos underbara Carin och Urban Ternön på deras underbara hotell Jippie-The Villa http://www.jippiebyus.se

De är av många kända från ”familjer på äventyr” och tog chansen att skapa sig en liten egen oas under sitt sabbatsår (som nu snart är två år). Här kommer vi hålla yogaretreat för de som vill hitta sin inre kraft, mer info kommer inom kort.  Carin och jag känner varandra sedan tidigare från min tid i Kungsbacka som centrumutvecklare då Carin jobbade som näringslivsstrateg i Kba kommun, en tjänst hon snart tillträder igen.

De har skapat en fantastisk liten oas i Hikkaduwa och hjälper mer än gärna till om man vill resa runt. De har fixat en härlig rundresa för oss som tar sin början nästa vecka.

Tuc tucs o cyklar

Nu vill vi njuta av bullriga lite mer turistiga men vänliga Hikka. Överallt möter vi denna vänlighet, möten ögon som möts, fantastiska leenden och allt som oftast ett självklart Morning”, ”hallo”, eller dylikt. I affärerna passar de säker på att tjäna en krona på våra bleka ansikten men vad gör det när ett par surfshorts kostar 60sek. Tillgången till saker är inte stor men acceptansen är desto större .” Har du en liten öl” frågade vi på restaurangen häromkvällen, ”nej bara dessa  stora(650ml ca) ”varför har ni bara stora” frågade vi envist ”Why not?” svarade han bara lugnt tillbaka. Det är som det är här på Sri Lanka, man har det man har och acceptansen därmed stor, i alla fall vad vi kan se efter denna korta tid.

En kommentar Skriv kommentar

  1. KajsaKajsa skriver:

    Så underbart med mötet med ”det är som det är” – acceptansen beskriven helt perfekt. Njut, nju, njut o fortsätt acceptera. Love to you all!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.