Ett med naturen

”Jag gillar utseendet på naturen här” sa min son Milo idag när vi passerade det frodiga landskapet här i Sri Lanka. ”Jag vill bygga en koja mitt i allt det gröna” fortsatte han, ” det är så härligt” . Ja nog är det tropiska landskapet hänförandes för oss nordbor, energin blir påtaglig som om naturen talade till oss. Samma känsla infinner sig hos mig i den svenska skogen en fantastisk höstdag. Naturen ger oss kraft och återhämtar oss, det finns det vetenskapliga belägg för. Psykologerna Rachel och Stephen Kaplan kom i sin forskning fram till 4 kriterier, läs mer på sidan 13 i nedanstående publikation. https://www.naturvardsverket.se/Documents/publikationer/620-8252-3.pdf

Inte undra på att vi hämtar kraft här i det här frodiga tropiska landskapet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.