Akaal akaal akaal

Ännu en gång denna vår chantar jag akaal akaal akaal… https://www.3ho.org/3ho-lifestyle/lifecycles/first-and-last-breath/chanting-akaal-time-death

I lördags em lämnade min Guru(lärare) GuruDass Khalsa jordelivet. Själv tillbringade jag lördagen åt att vara på yogafestival på http://mangalam.se tillsammans med några av mina kurskamrater. Vi pratade mycket om GuruDass, om hur tacksamma vi var över vad han lärt oss, ramarna vi fått för att sen utvecklas ur, tacksamma över att vi hann bli lärda av honom som själv var lärd av Yogi Bhajan.  Det kändes skönt att vi tillbringade dagen i hans anda och på något sätt  lättare att morgonen därpå mottaga beskedet om hans bortgång. På något vis finns han alltid med oss och tron på det känns skön.

Tron på att de som lämnat finns med oss på något vis är en tro jag burit med mig ända sedan min lille Robin lämnade oss. Många gånger tycker jag vi är rädda för att använda ordet tro då vi blandar in religion i begreppet att tro.  Min tro har ingen religiös riktning, min tro handlar om det gudomliga i oss alla dvs om spiritualitet och andlighet. För visst är det fantastiskt att tro på något, inte bara på andligheten i oss alla utan också tron på att man klarar av något, tron på min egen förmåga, tron på att det går vägen, tron på att kärleken övervinner allt till slut.

Tror vi alla behöver våga tro, inte se hindren och det negativa i första rummet. Kundaliniyogan är fantastisk på alla sätt när det gäller att utmana sig och att övervinna motstånd. Att när nervsystemet säger att jag inte orkar mer lära mig att övervinna det och ha det med mig i livet, tron på att det går till slut.

I morse gjorde jag ett fantastiskt litet pass ur Kundaliniyogatraditionen som heter ”The essence of self”, passet finns på yogobe https://yogobe.com/se/videos/h49p lett av just Emma Öberg från yoga Mangalam. Där möter jag motstånd och sen kraften i att ha övervunnit det och den energi det skapar.

Nu är det dags för lite jobb i ateljén, idag tar jag med mig GuruDass upp https://open.spotify.com/album/352vmGSC11HZJ5z3baPLPb han får leda vägen idag…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.